english | castellano | català | 中文 | 日本語

Activitats

El Grup de Recerca INTER ASIA ha dut a terme l'organització i ha participat de manera directa en diferents congresos, conferències i seminaris relacionats amb les seves línies de recerca, alhora que ha col·laborat amb institucions nacionals i internacionals.

2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005

2017

13-14 de juliol

II Seminari internacional sobre migracions xineses a l'Estat Espanyol. Organitza: Interasia, Centre d'Estudis i Recerca sobre l'Àsia Oriental - CERAO, Universitat Autònoma de Barcelona.

18 d'abril

Inside the Yellow Box: Intervening on the (Glabally Dominant) Ideology of the Gallery Space amb Paul Gladstone i Lynne Howarth-Gladstone.Organitzat pels grups de recerca Interasia (UAB) i Art, arquitectura i societat digital (UB).

16 de febrer

Seminari Permanent d'Investigació i doctorat i Tribuna d' Àsia Oriental: “España – China, las dificultades de un reconocimiento (1973) y percepciones hispano-chinas hasta la actualidad" amb Rafael Martín Rodríguez de la Universitat Fudan de Shanghai i la Universidad Autónoma de Madrid.

11 al 22 de gener

Cicle de cinema “Identitats creuades: xinesos de pel·lícula”. El cicle compte amb la presentació de totes les pel·lícules per part d’investigadors de Interasia.

11 de gener a les 18:30.  Zhao, Susana Gozalvo, 2008.
Presentació del cicle a càrrec de Irene Masdeu. Presentació de la pel·lícula i coloqui a càrrec de l’autora del film, Susana Gozalvo i de Irene Masdeu.  

12 de gener a les 21:30 La Fuente Amarilla, Miguel Santesmases, 1999

18 de gener a les 18:30 Huidas, Mercedes Gaspar, 2014
Presentació i coloqui a càrrec de l’autora del film, Mercedes Gaspar , i de Xavier Ortells.

19 de gener a les 21:30. ¡Dame un poco de amooor...!  José María Forqué . 1968.

2016

26 de setembre

Seminari Permanent d'Investigació i doctorat i Tribuna d' Àsia Oriental: “China’s Strategy over East Asia and Western Pacific, and the South China Sea Problem” amb el Prof. Shi Yinhong de la Universitat Renmin de la Xina. Organitzat per l'Institut Confuci de Barcelona dins del "Dia de l'Institut Confuci".

27 al 30 de juny

Escola d'Estiu de Doctorat: Asia Oriental, UAB.

History, Heritage and Memory in China’s Social Transformation Since 1949, a càrrec de Harriet Evans (University of Westminster).

27 al 30 de juny

Escola d'Estiu de Doctorat: Asia Oriental, UAB.

Japan's Transcultural Media: Crossing Borders in the Modern Era,a càrrec de Dolores P. Martinez (University of Oxford).

7 de juny

Presentació:

Chinacult.es:

Base de dades digital sobre la producció cultural entre Xina i Espanya,

a càrrec de

Joaquín Beltrán AntolínEl origen del proyecto: Investigación sobre procesos interculturales y su impacto en Asia Oriental (InterAsia)
Amelia Sáiz LópezLa producción cultural en la investigación sobre dinámicas interculturales
Irene Masdeu Torruella,Chinacult.es: Variables, estructura, metodología de la base de datos
Laia Manonelles MonerLas tecnologías de la información digital en la investigación sobre la producción artística

Fundació Institut Confuci de Barcelona

5 de maig

Projecció del documental i debat amb el director: Tell the Prime Minister" ambEiji Oguma, Keio University, Japó.

17 de març

Seminari permanent d'investigació i doctorat Tribuna de l'Àsia Oriental: Tohoku ahora: La zona del norte de Japón afectada por la catástrofe de 2011, desde el punto de vista de un diseñador japonés. Presentat per Hiroshi Tsunoda, de Korekara Japón.

10 de març

Simposi Internacional:Retos de la política internacional de Japón en Asia Pacífico. Participen Seán Golden (UAB), Naoyuki Agawa (Keiō University), Sōchi Naraoka (Kyōto University), Yuichirō Shimizu (Keiō University), Lluc López (UAB, UOC), Corey J. Wallace (Freie Universität Berlin), Artur Lozano (UAB), Oriol Farrés (CIDOB), Joaquín Beltrán (UAB), Blai Guarné (CERAO, UAB). Coordinat por la Fundació CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs), Grup d'investigació Interasia (Universitat Autònoma de Barcelona) y el CERAO (Centre de Estudis i Recerca sobre Asia Oriental, UAB).

7 de març

Seminari permanent d'investigació i doctorat Tribuna de l'Àsia Oriental: Politics and Youth in Modern Japan: Historical and Contemporary Views. Presentat per Shimizu Yuichirō, de la Facultat de Gestió de Polítiques (Keiō University)

15 de febrer

Seminari permanent d'investigació i doctorat Tribuna de l'Àsia Oriental: Maestros de la literatura en el manga: Akutagawa Ryunosuke e Izumi Kyoka. Presentat per Iván Díaz Sancho, del Departament de Teoria de l'Art i Estètica (Universitat de Kyoto). Amb la colaboració de la Japan Foundation.

2015

15 de desembre

Seminari Permanent d'Investigació y Doctorat Tribuna d' Àsia Oriental: Japan’s Invisible Diaspora: Inside and Outside a Homogeneous Nation amb la ponent Ayumi Takenaka, del Centre de Migracions, Política y Societat de la Universitat d'Oxford.

25 de novembre

Conferència a càrrec de Daniel Sastre de la Vega (Centro de Estudios de Asia Oriental de la Universidad Autónoma de Madrid).

11 de novembre

Jornada: La producció cultural xinesa i l'imaginari xinès en el marc global: reescriure la història des de la praxi artística. A càrrec de la Dra. Laia Manonelles. Aula magna (UB).

26 d'octubre

Trabajo de campo en Asia: Experiencias y reflexiones. Taller internacional d'investigació. Reflexions sobre l'experiencia en el treball de camp a l'Àsia durant els darrers 30 anys, presentat per Francisco Javier Tablero, Blai Guarné, Joaquín Beltrán, Amelia Sáiz, Oriol Aguilar, Hugo Valenzuela, Irene Masdeu, Roger Casas

27 de juny al 2 de juliol

Escola d'Estiu de Doctorat: Asia Oriental, UAB. Robo sapiens japanicus:  Human-robot coexistence and the future of “society” in Japan,a càrrec de Jennifer Robertson (University of Michigan). China Chic and China Shock in 20th Century Literary and Visual Writing: Investigating Modern Chinoiserie,a càrrec de Marco Ceresa (Università Ca’Foscari, Venecia).

28 d'abril al 19 de maig

Cicle de conferències "La Xina contemporània en la producció audiovisual realitzada a Catalunya" (Proyección y debate de cortos y documentales):

Projecte interseccions (a càrrec de Irene MasdeuiRamon Oliveras).
28 de abril, 19:00h.

Em dic Peng / Se l'han quedat els xinesos (a càrrec de Jahel Guerra, Victoria Molina, Laura Quinto y José García).
5 de mayo, 19:00h.

Obert 24 hores (a càrrec de Xavier Campreciós).
12 de mayo,19:00h.

El lugar que nos une / Palabras de la ciudad de Gaofeng (a càrrec de Lin Yu y Oriol Martínez.
19 de mayo, 19:00h.

30 d'abril

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental:
conferència a càrrec de Masaru Sekine (Professor, actor, autor i director de teatre Noh i Kyogen):
"Minimalism and Japanese Arts".

27 al 30 d'abril

Exposició fotogràfica a carrec de Xiqi Yuwang:
"Magnòlia blanca".

25 de març

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental:
conferència a càrrec de Marta Catalán Eraso (Department of Urban Planning and Design, The University of Hong Kong):
"Chineseness and Modern Chinatowns: The Spanish Case".

23 al 26 de març

"V Seminaris Crìtics: Asia Oriental"
organitzat per Estrat Jove i Arrel-Grup d'Antropologia Radical de la UAB.
(participan: Joaquín Beltrán, Amelia Sáiz, Artur Lozano, Laia Manonelles, Gustavo Pita, Xavier Ortells)

17 de març

Jornada d'Estudis a carrec de Blai Guarné: "Continuitat i discontinuitats históriques: “Japó”, “tradicció”, “modernitat”".

6 de març

Cicle de conferències a carrec de Makiko Fukuda: "Jornada d’Estudis de l’Àsia Oriental: Japó en el punt de mira".
Amb la colaboració de Fundació CIDOB.

5 i 6 de març

Seminari Internacional coordinat per Joaquín Beltrán Antolín (Universitat Autònoma de Barcelona): "El impacto de Asia Oriental en el contexto español: producción cultural, política(s) y sociedad".
Amb la colaboració de Fundació CIDOB.

2014

11 de desembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat. Projecció i debat amb la presència de Martín Aletta (cineasta i actor):
Ojos Abiertos (curtmetratge, dir. Martín Aletta, 2013); Ishinomaki Rock 'n Roll City (curtmetratge documental, dir. Federico Aletta, 2011).

9 i 10 de desembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
"Miraiha! The reception of Italian Futurism in Japan".

4 de desembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
Conferències a càrrec de Pierantonio Zanotti (Professor de Literatura Japonesa, Università Ca' Foscari Venezia): "F.T. Marinetti, Japan, and Le Futurisme mondial: The construction of Japan as a “Futurist” country".

24 de novembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
Conferència a càrrec del Dr. Katsuya Yoshimaru (Professor Associat, Dpt. d'Humanitats, Universitat de Mie), i Jinichi Kawakami (Universitat de Mie, Soke del Banke Shinobinoden l'escola Kôka de ninjutsu; Director honorari del Iga-ryu Ninja Museum): "La verdad sobre los ninja. Puntos en común y diferencias entre 忍び (shinobi) como hecho histórico y 忍者 (ninja) como fenómeno cultural".

18 de novembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
Conferència a càrrec d'Ayumi Takenaka (Centre on Migration, Policy and Society (COMPAS),University of Oxford: "Nikkei Cuisine: How Japanese food travels and adapts abroad?".

17 de novembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
Conferència a càrrec de Horacio Curti (Departament de Musicologia de l'Escola Superior de Música de Catalunya): "Música y sonido en Japón".

15 i 16 d'octubre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat: Conferència i projeccions a càrrec del cineasta xinès Shu Haolun.

15 d’octubre: Nostalgia 乡愁 (70 minuts, 2006)

16 d'octubre: No. 89 Shimen Road 黑白照片 (85 minuts, 2010) Conferència: Chinese Independent Cinema.


22 de setembre

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat.
Cicle de Conferències a càrrec de Hu Qian i Li Youxin: "El chino, un idioma poético" i "La tradición del pensamiento holístico
(la integración entre el Cielo y la
Humanidad) y su valor actual".

30 de Juny - 4 de Juliol

Escola d'estiu de Doctorat: Asia Oriental, UAB. The Rise and Fall of Male Entitlement: men in marriage, love, family and work in contemporary Japan, a càrrec de Sharon Kinsella (University of Manchester). Shaping a new generation: changing perceptions of training the ideal Chinese person in the 20th and 21st century, a càrrec de Stig Thøgersen (Aarhus University).

14 de maig

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat. Conferència i lectura de poemes a càrrec de Yang Lian: Contemporary Chinese Poetry, the Chinese Poetic Tradition & Poetry in Exile.

13 de maig

Tribuna d'Àsia Oriental, en col·laboració amb el Centre d'Estudis i Recerca sobre Àsia Oriental (UAB)
Conferència a càrrec de l'historiador de l'art japonès Ricard Bru: L'Art japonès: Recerca, difusió i exposició.

8 de maig

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat. Conferència a càrrec de Chiao-In Chen (Departament d'Història Moderna i Contemporània, Universitat Autònoma de Barcelona): Guerra Civil, radicalización del nacionalismo y fascismo chino.

30 d'abril

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat. Conferència a càrrec de Carolina Larrea (Escuela de Arte, Pontificia Universidad Católica de Chile): Zhi. El origen de todo papel: historia y desarrollo del papel en China.

8 d'abril

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari Permanent de Recerca i Doctorat. Conferència a càrrec de Mireia Paulo Noguera (Fudan University, Shanghai; Ruhr University, Bochum): Gobernanza digital, ¿una realidad o ciencia ficción para la República Popular China?

1 d'abril

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental:
Conferència a càrrec del Dr. Shuhei Hosokawa (International Research Center for Japanese Studies Nichibunken): Manga y Genji Monogatari. El desafío de visualizar y narrar la literatura clásica.

19 de març

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental:
projecció del documental Ainu. Caminos a la memoria (2013) i debat posterior amb els seus realitzadors: Marcos Centeno Martín i Almudena García Navarro.

5 de març

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental: conferència a càrrec de Francesca Dal Lago (PhD. Art History, Institute of Fine Arts, New York University):
"Thinking about exhibitions of modern and contemporary Chinese art in the current globalization turn".

2013

18 de desembre, 2013

Taula rodona: La cultura china en los medios de comunicación chinos publicados en España amb la participació de Chen Shengyong, director ejecutivo de Lianhe Shibao,
Zhang Qinfeng, responsable de Barcelona Lianhe Shibao y
Zheng Zhengjun, director del despacho de Barcelona de Ouhua Bao.

14 de novembre, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental: conferència a càrrec d'Ou Ning (comissari, artista, editor): Bishan Project: Restarting the Rural Reconstruction Movement.

13 de novembre, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental: conferència a càrrec de Kim Woobong (Konkuk University, Seul & Fraunhofer ISE, Business School, Freiburg ): Culture and Technology in Asia.

31 d'octubre, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat - Tribuna d'Àsia Oriental:
Ignacio Soriano Llopis (Investigador Postdoctoral, Departament de Prehistòria, Universitat Autònoma de Barcelona): El nacimiento del Estado en China. Metalurgia, violencia y explotación en los grupos Erlitou (c. II milenio cal BC).

23 d'octubre, 2013

Laia Manonelles en conversa amb Wu Hung:
Margins, Flows, and Intersections: Cross Paths in Contemporary Chinese Art. Arts Santa Mònica, Barcelona.

Organitza: Fundació Institut Confuci de Barcelona, en col·laboració amb el Grup de Recerca InterAsia i el Centre dʼEstudis i Investigació sobre Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona, i la Residència dʼInvestigadors del CSIC.

22 d'octubre, 2013

Seminari Permanent de d'Investigació i Doctorat, Tribuna d'Àsia Oriental:
The Three Gorges Dam and Contemporary Chinese Art, a càrrec de Wu Hung (Harrie A. Vanderstappen Distinguished Service Professor of Art History, University of Chicago).

30 de juny-4 de juliol, 2013

Escola d'Estiu, Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals, UAB:
From Socialism to Postsocialism: Social and Cultural Transformations in Contemporary China, a càrrec de Lisa Rofel (University of California, Santa Cruz).

30 de juny-4 de juliol, 2013

Escola d'Estiu, Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals, UAB:
Children and Youth in Contemporary Japan, a càrrec de Sabine Frühstück (University of California, Santa Barbara).

6 de juny, 2013

Seminari Permanent de d'Investigació i Doctorat, Tribuna d'Àsia Oriental:
Introducción al Budismo, a càrrec de Wu Guang (Temple Longquan, Beijing).

23 de maig, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental:
Artes Marciales (Trans)-plantadas: Adaptación de prácticas culturales de Asia Oriental en el Caribe, a càrrec de Gustavo Pita Céspedes i Manuel Fuentes (Universitat Autònoma de Barcelona).

8-31 de maig, 2013

Exposició fotogràfica col·lectiva: Mirades i perspectives. La Xina des d'Espanya
Organitzadors: Fundació Institut Confuci de Barcelona i Grup de Recerca InterAsia.

16 de maig, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental:
From Cannes to Hong Kong: Global Film Festivals and the Creation of Cinematic Culture, a càrrec de Cindy Hing-Yuk Wong City University of New York).

18 d'abril, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental:
Arquitectura contemporánea en Corea del Norte: legado monumental de la era Juche, a càrrec de Jelena Prokopljevic (arquitecta i doctora per la UPC).

22 de març, 2013

Jornades Haiku en Lengua Catalana a Casa Asia a càrrec de Rafael Bueno, Joaquín Beltrán y Jordi Mas, de la Facultat de Traducció i Interpretació de la UAB. Inclou el concurs 2.0 d'Haikus en llengua catalana, cel·lebrat del 19 al 21 de març.

21 de març, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Poesía coreana de posguerra: El existencialismo de Cheonbonggeon, a càrrec d'Elia Rodríguez López (Kangwon National University).

14 de març, 2013

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: The challenge of China, a càrrec de Emmanuele Lincot (Departament d'Estudis sobre la Xina, 'Institute Catholique de París (ICP), editor en cap de la revista Monde chinois Nouvelle Asie).

5 de març, 2013

Taller de joves investigadors sobre art, cinema o cultura visual de la Xina a càrrec del CERAO (Centre d' Estudis i Investigació sobre l'Àsia Oriental) amb la conferenciant convidada Dra. Francesca Dal Lago, doctorada en Belles Arts per la Universitat de Nova York. Amb la participació dels investigadors Amélia Saiz, Laia Manonelles y Jordi Codó.

 

2012

4 de desembre, 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: China’s Model for Development: Political and Economic Perspectives, a càrrec de Ivan Tselichtchev (Niigata University of Management, Instituto de Economía Mundial y Relaciones Internacionales).

29 de novembre 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Resonancias antiguas de sones modernos: tradición y modernidad en la música china, a càrrec de Rafael Caro Repetto (School of Oriental and African Studies, University of London).

22 de novembre 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Chinatowns? Downtowns: Global Chinatowns as Urban Laboratories, a càrrec de Gary W. McDonough (Bryn Mawr College).

25 i 26 d'octubre 2012

10è EastAsiaNet Research Workshop

Organitzat pel Centre d'Estudios i Investigació sobre Àsia Oriental - CERAO de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació CIDOB de Barcelona.

Amb la col·laboració del Grup de Recerca InterAsia, el Master en Unió Europea-la Xina. Cultura i Economia, de la UAB, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, el Ministeri d'Economia i Competitivitat i la Residència d'Investigadors Economy del CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas- CSIC).

9 de setembre de 2012

Jornada d'investigació: Universities in the context of globalization: a view from East Asia.

Seminari internacional organitzat per InterAsia, amb la participació de: Naoki Sakai (Cornell University), Brett de Bary (Cornell University), Lei Qili (East China Normal University), Kang Nae-hui (Chung-Ang University) i Carles Prado-Fonts (Grup de Recerca Alter, Universitat Oberta de Catalunya).

8 de setembre de 2012

Jornada d'investigació: Identitat i discurs: nacionalisme cultural al Japó de la globalització.

Seminari internacional organitzat per InterAsia, amb la participació de: Naoki Sakai (Cornell University), John Namjun Kim (University of California, Riverside) i Andreas Langenohl (Justus-Liebig-Universität Giessen).

27 de juny de 2012

Acte Diàlegs marítims a l'altra frontera de la Xina: Seán Golden (Universitat Autònoma de Barcelona), Zheng Yangwen (University of Manchester) i Manel Ollé (Universitat Pompeu Fabra)

Organitza: InterAsia, Entremons. Journal of World History i CIDOB

25-28 de juny de 2012

Escola d'Estiu, Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals, UAB:
The Globalisation of China and the Chinese Body, a càrrec de Zheng Yangwen (University of Manchester, Regne Unit).

25-28 de juny, 2012

Escola d'Estiu, Doctorat en Traducció i Estudis Interculturals, UAB:
The Problems of Religion in Contemporary Japan, a càrrec de Ian Reader (University of Manchester, Regne Unit).

21 de juny de 2012

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Blai Guarné i Joaquín Beltrán Universitat Autònoma de Barcelona.

7 de juny de 2012

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Amelia Sáiz López Universitat Autònoma de Barcelona.

24 de maig de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Maria Antònia Martí Escayol (Universitat Autònoma de Barcelona).

17 de maig de 2012

Cicle de conferències,L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Jeremy S. Eades Ritsumeikan Asia Pacific University in Beppu (Japó).

17 de maig de 2012

Presentació revista bilingüe espanyol-xinès, pont de coneixement entre asiàtics i hispanoparlants: Iván Máñez Fundador i Director.

11 de maig de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: D. Javier Ching-Shan Hou (Representant de l'Oficina Econòmica i Cultural de Taipei a Espanya).

10 de maig de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat: Brian Holton (Poeta i traductor de poesia xinesa).

10 de maig de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Pan Wuyi (Poeta).

12 d'abril de 2012

Cicle de conferències,L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Joel Thoraval (L'Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales, París, Centre d'Études sur la Chine moderne et contemporaine).

22 de març de 2012

Cicle de conferències,L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Roger Goodman (Oxford University).

15 de març de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Artur Colom (Universitat Autònoma de Barcelona).

8 de març de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Anjhara Gómez (Grupo para el Estudio de las Identidades Socioculturales en Andalucía (GEISA), Universidad de Sevilla).

1 de març de 2012

Cicle de conferències,L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Sean Golden (Universitat Autònoma de Barcelona).

1 de març de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Masayuki Sasaki (Director de Urban Research Plaza, Osaka City University).

27 de febrer - 2 de març de 2012

Programa de doctorat ambmenció a l'excelència, seminari permanent d'investigació i doctorat Àsia Oriental: Youna Kim (The American University of Paris, France).

16 de febrer de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat Tribuna d'Àsia Oriental: Benito Elías García Valero (Universidad de Alicante).

25 de gener de 2012

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Ana María Goy Yamamoto (Universidad Autónoma de Madrid).

9-13 de gener de 2012

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat: Francisco Javier Haro Navejas (Universidad Autónoma Metropolitana, México D.F.)

12 de gener de 2012

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Francisco Javier Haro Navejas (Universidad Autónoma Metropolitana, México D.F.)

amunt

2011

15 de desembre de 2011

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Gregor Benton (Cardiff University i Universitat Autònoma de Barcelona)

14 de desembre de 2011

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat i Tribuna d'Àsia Oriental: Gregor Benton (Cardiff University y Universitat Autònoma de Barcelona)

7 de desembre de 2011

Seminari d'Investigació InterAsia: Investigación sobre la migración internacional china: Temas, perspectivas y metodología. Participants: Gregor Benton, Amelia Sáiz, Joaquín Beltrán, Irene Masdeu , Mireia Vargas, Guo Wanyan, Li Ying, He Mian

30 de novembre de 2011

Jornades «Llengües, identitats i oportunitats: el context de la comunitat xinesa»: Irene Masdeu (Universitat Autònoma de Barcelona) i Begoña Ruiz de Infante Ortiz de Zárate (Grup de Recerca MIRAS (UAB)

Organitza: Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia

24-25 de novembre de 2011

Seminari Internacional coordinat per Joaquín Beltrán Antolín (Universitat Autònoma de Barcelona).

Organiza: Fundació CIDOB - Programa Asia, Institut d’Estudis Internacionals i Interculturals (UAB), Departament de Traducció i d’Interpretació (UAB) i Grup de Recerca Inter Asia (UAB).

23 de novembre de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Eduardo Daniel Oviedo (Universidad Nacional de Rosario, Consejo Nacional de Investigaciones Científicas y Técnicas, Argentina)

amunt

10 de novembre de 2011

Cicle de conferències, L'estat del món II, Àsia Oriental: Interaccions emergents: Dolores P. Martinez (The School of Oriental and African Studies, University of London)

7-11 de novembre de 2011

Seminari Permanent d'Investigació i Doctorat: Dolores P. Martinez (The School of Oriental and African Studies, University of London)

3 de novembre de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Isabel Cervera (Universidad Autónoma de Madrid)

27 d'octubre de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Excm. Sr. Dae Sung OH (Ambaixador de la República de Corea a Espanya)

Conferència a càrrec de Kosaku Yoshino (Sophia University, Tokyo)

amunt

25 d'octubre de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Horacio Curti (Escola Superior de Música de Catalunya, Professor del Institut del Teatre, Mestre de Shakuhachi)

21 d'octubre de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Young-mee Yu Cho (Rutgers University)

15 de setembre de 2011

Conferència-col·loqui a càrrec de Oscar Zentner y Mercè Altimir (University of Melbourne - Universitat Autònoma de Barcelona)

27 de juny - 1 de juliol de 2011

Escola d’Estiu de Doctorat: Martha P. Y. Cheung (Hong Kong Baptist University)

Escola d’Estiu de Doctorat: Indra Levy (Stanford University)

amunt

2 de juny de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong)

Seminari a càrrec de Gordon Mathews (Chinese University of Hong Kong)

26 de maig de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Makiko Fukuda (Universitat Autónoma de Barcelona)

3 de maig de 2011

Seminari a càrrec de Calvin Chen (Mount Holyoke College)

7 d'abril de 2011

Seminari a càrrec de Jesús Sayols Lara (Universitat Autónoma de Barcelona)

4 de març de 2011

Seminari a càrrec de Amaury García Rodríguez (Centro de Estudios de Asia y África - El Colegio de México)

amunt

2 de febrer de 2011

Seminari a càrrec de Consuelo Marco Martínez (Universidad Complutense de Madrid)

31 de gener de 2011

Seminari a càrrec de Daniel Méndez (Coordinador de ZaiChina.net)

13 de gener de 2011

Tribuna d'Àsia Oriental: Shiru Chang (Subdirector Instituto Confucio de Barcelona, Universidad de Estudios Extranjeros de Beijing)

amunt

2010

11 de novembre de 2010

Tribuna d'Àsia Oriental: Kohama Hirohisa ( Professor of Economics in the International Relations Faculty, University of Shizuoka)

28 d'octubre de 2010

Tribuna d'Àsia Oriental i Seminari a càrrec de Fernando Cid Lucas (AEO, Universidad Autónoma de Madrid)

8 de setembre de 2010

Seminari a càrrec de Millie Creighton (University of British Columbia)

28 de juny al 2 de juliol de 2010

Seminari a càrrec de Shu-Mei Shih (University of California).

28 de juny al 2 de juliol de 2010

Seminari a càrrec de Harumi Befu (Stanford University).

26 de maig de 2010

Seminari a càrrec de Laura Clavería (Universidad de Zaragoza).

6-9 d'abril de 2010

Seminari a càrrec de Chris Burgess (Tsuda College, Tokyo).

19 de març de 2010

Seminari La Tanka Catalana (Universitat Autònoma de Barcelona).

8-12 de març de 2010

Seminari a càrrec de Johan Lagerkvist (The Swedish Institute of International Affairs, Stockholm).

amunt

2009

23 d'octubre de 2009

Seminari a càrrec d' Hugo Córdova Quero (Sophia University, Tokyo).

2 d'octubre de 2009

Seminari a càrrec d'Irene Masdeu Torruella (Universitat Autònoma de Barcelona).

30 de març de 2009

Seminari a càrrec de Laia Manonelles (Universitat de Barcelona).

12-13 de gener de 2009

Seminari coordinat per Joaquín Beltrán Antolín (Universitat Autònoma de Barcelona).

Organitza: Fundació CIDOB - Programa Àsia, Institut d’Estudis Internacionals i Interculturals (UAB) i Grup de Recerca Inter Asia (UAB).

amunt

2008

4 de desembre de 2008

Seminari a càrrec de Gustavo Pita Céspedes (Universitat Autònoma de Barcelona).

23 d'octubre de 2008

Seminari a càrrec de Jordi Codó (Universitat Ramon Llull).

26 de setembre de 2008

Seminari a càrrec del professor Shi-Xu (Centre for Contemporary Chinese Discourse Studies, Zhejiang University).

Conferència a càrrec del professor Shi-Xu (Centre for Contemporary Chinese Discourse Studies, Zhejiang University).

2-6 de juny de 2008

Seminari de treball a càrrec del professor Naoki Sakai (Cornell University):

19 de maig de 2008

Seminari a càrrec de Roger Casas (Regional Center for Social Sciences and Sustainable Development, Chiang Mai University):

5 de març de 2008

Seminari a càrrec de Lydia H. Liu (Department of East Asian Languages and Cultures, Institute for Comparative Literature and Society, Columbia University):

27 de febrer de 2008

Seminari a càrrec de Alberto K. Fonseca Sakai (Center for Languages Education, Josai International University):

amunt

2007

21 de desembre de 2007

Jornada Orientalismo y derivados (Auto-, Retro-, Tecno-) en la interculturalidad de Asia Oriental.

Jornada de debat i reflexió partint de les vies teòriques iniciades per l'obra d'Edward Said. Els components del grup van preparar presentacions i les sessions es van obrir a la intervenció de tothom qui va assistir-hi.

30 de novembre de 2007

Seminari a càrrec de Carlos Hugo Sierra (Royal Holloway, University of London; Ekialdearen Ikerketarako Euskal Elkartea / Asociación Vasca de Estudios Orientales):

19 d'octubre de 2007

Conferència a càrrec de Cecilia Milwertz (Nordic Institute of Asian Studies). Coordinada per Amelia Sáiz:

6 de juny de 2007

Seminari Àsia Oriental: orientalismes, aproximacions i disciplines.Coordinat per Carles Prado. Amb les intervencions següents:

  • Albert Galvany (Universitat Pompeu Fabra): Instrumentalización de las pasiones, regulación social y trascendencia del poder en el Hanfeizi.
  • Blai Guarné (Universitat de Barcelona): De monos y japoneses: estampas fetiche en la representación orientalista.
  • David Martínez (Universitat Oberta de Catalunya-Universitat Pompeu Fabra): El discurs històric i la seva representació de la Xina moderna.
  • Carles Prado (Universitat Oberta de Catalunya- Universitat Autònoma de Barcelona): La literatura assetjada: Weicheng de Qian Zhongshu.

23 d'abril de 2007

Conferència i seminari amb el professor Michael Prosser:

2 de març de 2007

Seminari de recerca amb Gregory B. Lee:

amunt

2006, Any de l'Àsia Oriental de la UAB

Inter Asia contribuí a l'Any de l'Àsia Oriental de la UAB convidant especialistes i organizant diferents actes, conferències i seminaris:

15 de maig de 2006

JORNADA: Passat, present i futur de la medicina tradicional xinesa, una experiència a compartir. Joaquín Beltrán, professor d'Estudis d'Àsia Oriental (Universitat Autònoma de Barcelona).

24 d'abril de 2006

Professor Geremie R. Barmé, Division of Pacific & Asian History, Research School of Pacific and Asian Studies a la Australian National University, Canberra).

8 de març de 2006

JORNADA: Les dones a l'Àsia Oriental: El gènere a l'Àsia Oriental. Coordinada per Amelia Sáiz. Amb les intervencions següents:

  • Muta Kazue, profesora del Dep. Humanities Ōsaka University: Las mujeres japonesas en el siglo xx y más allá (00:00:00-1:05:25)
  • Seungsook Moon, Vassar College, New York: Cambio social y situación de las mujeres en Corea del Sur: familia, trabajo y política (1:05:26-2:08:44)
  • Li Xiaojiang, Dalian University: Ganancias y pérdidas de las mujeres en la construcción y la transición de la República Popular China (2:08:45)

1 de març de 2006

Professor Wang Hui, Department of Chinese Language and Literature, Tsinghua University, Beijing:

amunt

2005, Any de l'Àsia Oriental de la UAB

30 de novembre de 2005

JORNADA: De l'Orient llunyà a l'Occident llunyà: la presència de l'Àsia Oriental a l'Europa Occidental, coordinada per Joaquín Beltrán. Amb les intervencions següents:

30 de setembre de 2005

Lliçó inaugural del curs acadèmic 2005/2006 a càrrec de Jonathan D. Spence, titular de la càtedra Sterling d'Història de la Universitat de Yale.

amunt

 

Destaquem

Cartell Any Àsia Oriental- UAB Base de dades sobre producció cultural entre Espanya i Xina. ChinaCult.es

Cartell Any Àsia Oriental- UAB Durant el curs 2005-2006 Inter Àsia va organitzar i participar activament a les actvitats i conferències dins l'Any de l'Àsia Oriental de la UAB.


Estudis Asia Oriental

Escola d’Estiu de Doctorat

Escola d’Estiu de Doctorat

Biblioteca Asia Oriental